BP részvény

Hamarosan kiemelkedő osztalékot fizet a BP olajvállalat!

Jócskán meglepte a vállalat a negyedéves jelentésével az elemzőket, mivel a várakozások majdnem dupláját, 2,6 milliárd dollár kiigazított profitot közölt a BP részvény első negyedéves eredményként.

A kedvező eredmények elsősorban a földgáz üzletág erős teljesítményének, az olajár emelkedésének és a magasabb finomítói marzsnak köszönhetőek. A társaságnak az adósságállományát is sikerült csökkentenie, ami szintén kedvező hír. Emellett a BP azt is bejelentette, hogy a második negyedévtől kezdődően folytatják majd a saját részvények vásárlását 500 millió dolláros keretig.

A társaság folytatta az eszközeinek értékesítését is, amelyből 4,8 milliárd dollárnyi bevétele származott, többek között az ománi gázmezőben – Oman Block 61 – meglévő részesedésének részleges eladásából, valamint a petrolkémiai üzletágának értékesítéséből.

Az energetikai átalakulás kapcsán a társaság bővítette az elektromos töltőhálózatát az Egyesült Királyságban, illetve befejeződött a BP és az Equinor közös stratégiai partnerségének a megalapítása is, amely tengeri szélerőműs projektekkel foglalkozik az Egyesült Államokban. A társaság emellett megalapítaná a legnagyobb brit kék hidrogén (földgáz alapú) üzemet, amely 2030-ban már 1 gigawattot termelne a tervek szerint.

Az olajárak egyébként jelentősen emelkedtek az idei évben, és várhatóan az olajkereslet visszatérésével még tovább is javulhat. A Nemzetközi Energiaügynökség például nem régen javított is a 2021-es év kilátásain.

*forrás: https://www.portfolio.hu/uzlet/20210427/alaposan-meglepte-az-elemzoket-a-bp-de-tovabbra-is-nyogi-a-mult-terheit-480510

2020-ban még csak figyelte a tőzsdén lévő rendkívüli mozgásokat, de 2021-ben már komolyabb tervekben gondolkodik?

További információkért regisztráljon!


A gomb megnyomásával elfogadod az Adatvédelmi Tájékoztatónkat.

AJTÓ A TŐKEPIACRA 2023Zártkörű befektetői, és tőkepiaci kereskedői SZEMINÁRIUM

Időpontok és helyszínek: 
- Szeged - 2023.02.21. 15:00 - Novotel Szeged
- Debrecen - 2023.02.22. 15:00 - Hotel Divinus
- Budapest - 2023.02.23. 15:00 - Radisson Blu Béke

Az előadás tematikája:
1. A tőkepiac várható alakulása 2023-ban
2. Golden Line Management a befektetésekben

Prémium tartalomKérem töltse ki az űrlapot, hogy elérje a Prémium oldalunkat, ahol további exkluzív tartalmak közül válogathat.